Otroci so naše največje bogastvo, to še kako drži, a včasih se starši znajdemo na točki, ko enostavno ne vemo več, kaj storiti, morda ne znamo rešiti situacije, v kateri smo se znašli oz. so se znašli naši otroci, ali pa enostavno ne zmoremo, nimamo več energije.

Ne glede na to, kaj so vzroki v ozadju, se je najprej pomembno zavedati, da vedno obstaja rešitev in da je moč najti ustrezno pot iz vsake situacije. Nikoli obupati!

Veliko je dejavnikov, ki lahko vplivajo na to, da se otrok ne počuti najbolje, je žalosten ali brezvoljen. Težave se lahko pokažejo tako, da se otroku ocene v šoli poslabšajo, ali pa skozi bolj ekstremna dejanja (nasilje, uničevanje), s katerimi išče pozornost, opozarja nase. Večkrat se tudi zgodi, da so otroci pasivni, brez domišljije, njihova sposobnost komunikacije je okrnjena, ali pa imajo res ogromno energije in jim je težko slediti. Potrebujejo pa nekoga, ki bi si vzel malo časa za njih, prisluhnil njihovim željam in potrebam, se osredotočil izključno in samo na njih, a bolj pogosto, kot se to dogaja sedaj.

Želimo si pomagati pri starševskih izzivih in pri tem, da boste starši in otroci bolj zadovoljni, veseli in srečni.

Pokličite nas na 070 430 527 ali nam pišite na info@upaj.si!

Ko »oprosti« ni dovolj!

Otroke učimo, da ko nekaj naredijo narobe, da se morajo opravičiti za to. A to običajno potem privede do tega, da so mnogi otroci prepričani, da če rečejo oprosti, ne glede na to kaj storijo, da bo pač vse v redu. Če rečejo oprosti, se sicer zavedajo, da so nekaj naredili narobe, vendar pa to…

Preberi več